9 κόλπα για να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας

9 κόλπα για να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας

22 Ιουλίου, 2023 0 By admin

Ο προϋπολογισμός είναι σαν την άσκηση: σε μερικούς ανθρώπους το λατρεύουν, σε κάποιους το μισούν και κάποιοι κάνουν αποφάσεις για την Πρωτοχρονιά μόνο για να το σταματήσουν μετά από 3 εβδομάδες. Εάν ανήκετε στην ομάδα Don’t Love It, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας λίγο πιο εύκολο.

1. Μην ξοδεύετε υπερβολικά. Φαίνεται αρκετά απλό, σωστά; Πρέπει να σκέφτεσαι. Το πρόβλημα είναι ότι αγαπάμε τις παρορμητικές αγορές. Και τρώγοντας έξω. Κινηματογράφος. Όλα τα διασκεδαστικά πράγματα. Δώστε στον εαυτό σας κάποια χρήματα κάθε μήνα, αλλά προσπαθήστε να μείνετε εντός αυτού του ορίου.

2. Ακολουθώντας αυτόν τον κύκλο σκέψης, προσπαθήστε να μην ψωνίζετε. Σκεφτείτε τι θέλετε. Καθίστε εδώ μια νύχτα αν πρέπει. Πολλά “Ω, το θέλω αυτό!” Οι στιγμές μπορούν να αποφευχθούν αν δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να το σκεφτεί.

3. Αλλά επίσης, δώστε στον εαυτό σας ένα επίδομα. Αυτό είναι σημαντικό (και γιατί το λέμε δύο φορές). Σε όλους μας αρέσει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας μια στο τόσο. Το να έχουμε ένα προσωπικό επίδομα μας βοηθά να αποφύγουμε να εμβαθύνουμε σε άλλους τομείς των οικονομικών μας.

4. Κρατήστε όλες τις αποδείξεις σας. Είναι πιο εύκολο να ξέρετε τι ξοδεύετε Αν, λοιπόν, γνωρίζετε πού ξοδεύετε τα χρήματά σας. Κρατήστε τις αποδείξεις σας σε ένα φάκελο ή τοποθετήστε τις πληροφορίες σε ένα έγγραφο το συντομότερο δυνατό.

5. Μειώστε το φαγητό έξω. 8 $ για μεσημεριανό γεύμα δεν φαίνονται πολλά, έτσι δεν είναι; Εάν το κάνετε αυτό κάθε μέρα, αυτό είναι κοντά στα 2.000 $ ετησίως. Το να ετοιμάζετε ένα μεσημεριανό γεύμα κάθε τόσο μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για άλλα πράγματα.

6. Αποθηκεύστε το περίσσευμά σας. Εάν τελειώσετε τον μήνα με λίγο περισσότερο στην τσέπη σας από ό,τι σχεδιάσατε, σκεφτείτε να το βάλετε σε αποταμίευση. Αυτά τα επιπλέον χρήματα μπορούν (και πιθανότατα θα) φανούν χρήσιμα στην πορεία.

7. Ερευνήστε τις αγορές σας. Βρείτε την καλύτερη τιμή, ποιότητα και αντοχή. Μην πηγαίνετε πάντα για το φθηνότερο? ξοδεύοντας λίγο επιπλέον μπορεί να σημαίνει μια αγορά που θα διαρκέσει. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δείτε τι έχουν να πουν άλλοι για αυτό.

8. Πίνετε νερό. Συνήθως είναι δωρεάν.

9. Συμβουλευτείτε τον προϋπολογισμό σας συχνά. Οι προϋπολογισμοί πρέπει να αναθεωρούνται καθημερινά. Ακόμα κι αν δεν ξοδέψετε τίποτα εκείνη την ημέρα, η συχνή υπέρβαση του προϋπολογισμού σας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τους στόχους που έχετε θέσει.

Τελικές σκέψεις

Να είστε προσαρμοστικοί! Μην πιέζετε τον εαυτό σας σε ένα στυλ προϋπολογισμού που είναι άβολο ή άβολο. Ο σκοπός της διαχείρισης των χρημάτων σας είναι να σας βοηθήσει να είστε ελεύθεροι και να έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας. Βρείτε τις μεθόδους προϋπολογισμού που λειτουργούν καλύτερα για εσάς και πηγαίνετε από εκεί!