3 απλά κόλπα για να ξεκινήσετε έναν νέο προϋπολογισμό

3 απλά κόλπα για να ξεκινήσετε έναν νέο προϋπολογισμό

8 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Η αρχή κάθε νέας χρονιάς είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πηδήσετε σε νέους στόχους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε στιγμή! Συχνά χρειαζόμαστε μόνο μερικές επιπλέον ημέρες ή εβδομάδες για να επικεντρωθούμε πραγματικά στην επίτευξη των ορόσημων μας. Ένας τέτοιος στόχος που μπορεί να χρειαστεί κάποια επιπλέον προσπάθεια είναι να θέσετε και να τηρήσετε τον ετήσιο προϋπολογισμό σας. Είτε είστε νέος στον προϋπολογισμό είτε έχετε κάνει το μερίδιο που σας αναλογεί, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους του προϋπολογισμού σας.

Ξεκινήστε απλά

Εάν ο πρώτος σας στόχος σας κάνει να σκεφτείτε, «Δεν ξέρω αν μπορώ να το πετύχω», ίσως θελήσετε να μετριώσετε τις προσδοκίες σας. Αυτό όμως δεν είναι κακό! Το να ξεκινήσετε με μικρότερα ορόσημα όχι μόνο δημιουργεί αυτοπεποίθηση, αλλά δημιουργεί επίσης μια σταθερή βάση για τον προϋπολογισμό σας. Όταν ξεκινάτε πάντα ξεκάθαρα τα πρώτα ορόσημα, προσπαθήστε να αυξήσετε πόσα εξοικονομείτε. Βρείτε έναν συμβιβασμό ανάμεσα σε αυτά που εξοικονομείτε και αυτά που ξοδεύετε. Κάθε καλός προϋπολογισμός σας εξοικονομεί χρήματα. Ένας καλύτερος προϋπολογισμός σας εξοικονομεί χρήματα χωρίς να σας αγχώνει.

Προσαρμόστε αργά

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να ρίχνεις έναν στόχο μόνο και μόνο για να χάσεις τον επόμενο σου κατά ένα μίλι. Καθώς συνεχίζετε να προσαρμόζετε τον προϋπολογισμό σας για να ταιριάζει στις ανάγκες του τρόπου ζωής σας, είναι σημαντικό να το κάνετε με τρόπο διαχειρίσιμο και, το πιο σημαντικό, εφικτό. Υπάρχει λόγος που χρησιμοποιείται τόσο συχνά η φράση Baby Steps. Τα μικρά βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη διαδοχικών στόχων ευκολότερα και γρηγορότερα. Δοκιμάστε να θέσετε έναν στόχο εξοικονόμησης που ακούγεται τόσο εύκολος. Μόλις το χτυπήσετε μερικές φορές, αυξήστε την αξία κάτι παρόμοιου πολύ εύκολα. Εάν αυξάνετε πάντα τις αποταμιεύσεις σας μέσω του “Too Easy”, σπάνια θα έχετε προβλήματα όπου δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά.

Θέστε έναν οικονομικό στόχο

Το μυαλό μας είναι συνδεδεμένο για να κάνουμε πράγματα. Πιθανότατα το γνωρίζετε ήδη αυτό. αυτή η συντριπτική αίσθηση ολοκλήρωσης όταν τελειώνετε ένα μεγάλο έργο ή τελειώνετε ένα μακρύ ταξίδι. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την ύπαρξη προϋπολογισμού. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ο προϋπολογισμός σας. Αλλά το να έχετε κάτι στο οποίο εξοικονομείτε μπορεί να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Η αποταμίευση για κάτι συγκεκριμένο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις περιττές συνήθειες δαπανών. Είτε λοιπόν πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο, είτε για υδρομασάζ ή για ένα οδικό ταξίδι στο αγαπημένο σας μέρος για διακοπές, φροντίστε ο προϋπολογισμός σας να έχει έναν προορισμό. Αφού βάλεις τον στόχο σου, είναι απλά θέμα χρόνου.

Μην τα παρατάς!

Συμβουλή μπόνους #4, μην τα παρατάς. Ο προϋπολογισμός είναι δύσκολος! Μπορούν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο ζωής μας και το πώς απολαμβάνουμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Υπάρχουν στιγμές που θέλετε πραγματικά κάτι που είναι εκτός του προϋπολογισμού σας. Και ξέρεις? είναι εντάξει! Οι προϋπολογισμοί προορίζονται να προσαρμόζονται ανάλογα με το πώς θέλετε να είναι. Πειραματιστείτε με την εξοικονόμηση διαφορετικών ποσών, έχοντας διαφορετικούς στόχους και τελικά θα ανακαλύψετε έναν προϋπολογισμό που είναι ιδανικός για εσάς.