Τι είναι το Credit Tradeline; Μάθετε τι είναι οι εμπορικές γραμμές

Τι είναι το Credit Tradeline; Μάθετε τι είναι οι εμπορικές γραμμές

2 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Είτε θέλετε να λάβετε δάνειο, υποθήκη ή να δείξετε σε έναν ιδιοκτήτη ότι είστε αξιόπιστος ενοικιαστής, είναι απαραίτητο να έχετε μια καλή οικονομική έκθεση. Και οι εμπορικές γραμμές αποτελούν σημαντικό μέρος της δημιουργίας και της διατήρησης ενός υψηλού πιστωτικού σκορ. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικά; Και πώς λειτουργούν;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξερευνήσουμε τα βασικά του “τι είναι η εμπορική γραμμή;” και τι μπορεί να κάνει στις οικονομικές σας αναφορές. Κατανοώντας πώς λειτουργούν οι εμπορικές γραμμές, μπορείτε να αρχίσετε να διορθώνετε το οικονομικό σας ιστορικό και να βρίσκετε οικονομική επιτυχία.

Τι είναι μια γραμμή συναλλαγών σε μια έκθεση πίστωσης;

Λοιπόν, τι είναι μια γραμμή συναλλαγών σε μια πιστωτική αναφορά;

Οι εμπορικές γραμμές είναι λογαριασμοί που συνδέονται με ένα πιστωτικό όριο που διατηρείται με το όνομά σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, φοιτητικά δάνεια και προσωπικά δάνεια.

Αυτοί οι τύποι λογαριασμών εμφανίζονται στην αναφορά σας επειδή υποδεικνύουν τον τύπο δανειολήπτη που είστε. Οι δανειστές χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσουν εάν θα σας δανείσουν (και πόσο).

Είτε κάνετε την ελάχιστη πληρωμή, είτε πληρώνετε περισσότερο ή λιγότερο από το απαιτούμενο είτε εξ ολοκλήρου προεπιλογή, θα εμφανίζεται επίσης στην αναφορά σας. Όσο καλύτερα χειρίζεστε τους λογαριασμούς που έχετε, τόσο καλύτερη θα είναι η βαθμολογία σας.

Επειδή η βαθμολογία σας αλλάζει καθώς αλλάζουν οι λογαριασμοί σας, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά τις εμπορικές σας γραμμές. Οι πιθανότητες είναι ότι πρέπει ελέγξτε την πιστωτική σας έκθεση περιλαμβάνω:

 • Πριν ζητήσετε δάνειο. Δεδομένου ότι η πιθανότητα να λάβετε ένα δάνειο εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η πιστωτική σας έκθεση, ελέγξτε την πρώτα.
 • Πριν κάνετε μια μεγάλη αγορά. Οι όροι του στεγαστικού δανείου και του δανείου αυτοκινήτου σας εξαρτώνται από την οικονομική σας έκθεση. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού βρίσκεστε πριν αγοράσετε κάτι όπως ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.
 • Πριν κάνετε αίτηση για νέα θέση εργασίας. Οι εργοδότες δεν μπορούν να δουν την οικονομική σας έκθεση πλήρη, αλλά βλέπουν μέρος της πιστωτικής σας έκθεσης. Φρόντισε να είναι μια κολακευτική αναφορά για να πιάσεις τη δουλειά!
 • Όταν υποπτεύεστε κλοπή ταυτότητας. Εάν δείτε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην αναφορά σας, μπορεί να πέσετε θύμα κλοπής ταυτότητας. Θα πρέπει πάντα να αναφέρετε οποιαδήποτε απάτη ταυτότητας βλέπετε στην αναφορά σας.

Η πιστωτική σας αναφορά είναι όπου οι δανειστές μπορούν να δουν όλους τους λογαριασμούς σας σε ένα μέρος. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να αποδείξετε ότι είστε οικονομικά υπεύθυνοι, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες εμπορικές γραμμές.

Αλλά πρώτα, ας δούμε πώς να διαβάσετε την αναφορά σας, ώστε να ξέρετε τι κάνετε.

Ανάγνωση της πιστωτικής σας αναφοράς

Γνωρίζοντας “Τι είναι εμπορική γραμμή;” είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την οργάνωση και την οικοδόμηση των οικονομικών σας. Αλλά αν δεν μπορείτε να διαβάσετε την πιστωτική σας αναφορά, δεν μπορείτε να προσδιορίσετε σωστά “τι είναι μια γραμμή συναλλαγών σε μια πιστωτική αναφορά;” και πώς να επαληθεύσετε την κατάσταση των λογαριασμών σας.

Για να δουν “τι είναι η εμπορική γραμμή σε μια πιστωτική αναφορά”, οι δανειστές θα μοιραστούν ορισμένες πληροφορίες για να καθορίσουν το χρέος. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Στοιχεία δανειστή, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και της διεύθυνσης
 • Το είδος του λογαριασμού (αυτόματο δάνειο, φοιτητικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο κ.λπ.)
 • Μερικός αριθμός λογαριασμού
 • Κατάσταση τρέχοντος λογαριασμού
 • Ημερομηνίες λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένων ανοίγματος, τελευταίας δραστηριότητας και κλεισίματος (αν είναι σχετικό)
 • Υπόλοιπο τρεχούμενου λογαριασμού
 • Πιστωτικό όριο ή το αρχικό ποσό του δανείου
 • Ποσό μηνιαίας πληρωμής
 • Για πιστωτικές κάρτες, πρόσφατο υπόλοιπο
 • Ιστορικό πληρωμών.

Όταν κοιτάξετε αυτές τις πληροφορίες, θα θέλετε να εξετάσετε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες.

Αρχικά, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι οι λογαριασμοί στην αναφορά σας είναι στην πραγματικότητα όλοι ή οι μόνες εμπορικές γραμμές που κατέχετε. Εάν βρείτε λογαριασμούς που λείπουν, θα πρέπει να τους προσθέσετε για ακρίβεια. Εάν δείτε ότι προστέθηκαν λογαριασμοί, μπορεί να είστε α θύμα κλοπής ταυτότητας και αυτό το έγκλημα πρέπει να καταγγελθεί αμέσως.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το ιστορικό πληρωμών. Αν βρεθείτε πίσω στις πληρωμές, θα θέλετε να εργαστείτε αμέσως για να αρχίσετε να καλύπτετε τις πληρωμές. Η εξόφληση του χρέους σας θα διασφαλίσει ότι θα είστε σε θέση να αναλάβετε περισσότερες εμπορικές γραμμές.

Σε τι χρησιμεύει η πιστωτική γραμμή εμπορίου;

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τα πιστωτικά σκορ. Αλλά αυτός ο αριθμός είναι μόνο μια γεύση της ιστορίας σας.

Όταν οι δανειστές διακινδυνεύουν πολλά χρήματα για να σας χρηματοδοτήσουν, θα ζητήσουν εκθέσεις πίστωσης. Αυτά τα έγγραφα εμφανίζουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις εμπορικές σας γραμμές.

Κατά την εξέταση των οικονομικών εκθέσεων και των λογαριασμών, οι δανειστές θα χρησιμοποιήσουν τις παρεχόμενες πληροφορίες για να καθορίσουν:

 1. Εάν δικαιούστε καθόλου δάνειο
 2. Πόσα θέλουν να δανείσουν
 3. Τα επιτόκια που μπορείτε να πάρετε

Σε τι χρησιμεύει λοιπόν μια πιστωτική γραμμή εμπορίου; Λοιπόν, το να έχετε αυτούς τους λογαριασμούς σε καλή κατάσταση είναι προς το συμφέρον σας για να λάβετε μεγάλα δάνεια με συμφέρον επιτόκιο!

Για όσους έχουν φτωχό ιστορικό πληρωμών ή δεν έχουν καθόλου ιστορικό, οι εταιρείες προμήθειας εμπορικών γραμμών θα συνεργαστούν με άτομα για να τους βοηθήσουν να αρχίσουν να δημιουργούν ένα ιστορικό. Ωστόσο, σας συνιστούμε πάντα να ελέγχετε προσεκτικά αυτές τις εταιρείες και να συνεργάζεστε μόνο με τις πιο αξιόπιστες μάρκες.

Τι σημαίνει η έξοδος από μια γραμμή εμπορίου;

Όταν έχετε μια εμπορική γραμμή, το όνομά σας είναι στο λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι επωφελείστε από ένα καλό ιστορικό πληρωμών επειδή όλα συνδέονται με το όνομά σας. Οι καλύτερες εταιρείες εμπορικών γραμμών μπορούν συχνά να σας προσθέσουν στις εμπορικές γραμμές με την καλύτερη απόδοση. Τι γίνεται όμως αν απολυθείτε;

Η έξοδος από τις εμπορικές γραμμές είναι σπάνια για μεγάλους λογαριασμούς, καθώς ο λογαριασμός συνήθως μόλις κλείνει. Ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσετε τις εμπορικές γραμμές εξουσιοδοτημένων χρηστών έναντι των εμπορικών γραμμών κύριου χρήστη.

Εάν είστε εξουσιοδοτημένος χρήστης, βρίσκεστε στο έλεος του κύριου κατόχου του λογαριασμού. Εάν αποφασίσουν ότι δεν μπορείτε πλέον να είστε μέρος του λογαριασμού, μπορούν να σας αφαιρέσουν. Ο λογαριασμός δεν θα επηρεάζει πλέον την πιστωτική σας αναφορά.

Συναλλαγές Εξουσιοδοτημένων Χρηστών έναντι Κύριων Εμπορικών Γραμμών

Υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ των εμπορικών γραμμών εξουσιοδοτημένων χρηστών έναντι των βασικών εμπορικών γραμμών. Όταν ανοίγετε τον λογαριασμό μόνοι σας, είστε ο κύριος κάτοχος λογαριασμού. Όταν προστίθενται στον λογαριασμό κάποιου άλλου, είστε εξουσιοδοτημένος χρήστης.

Μπορείτε να γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης ζητώντας από την οικογένεια ή τους φίλους να σας προσθέσουν στους λογαριασμούς τους. Ή, μπορείτε να αγοράσετε γραμμές χονδρικής.

Αυτή η μέθοδος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη βαθμολογία σας. Αλλά να είστε προσεκτικοί, γιατί ένας λογαριασμός με καλή απόδοση μπορεί να σας βοηθήσει, ενώ μια εμπορική γραμμή με κακή απόδοση μπορεί να βλάψει σοβαρά τη βαθμολογία και την αναφορά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν έχετε πολύ πιστωτικό ιστορικό για αρχή!

Επομένως, προτού γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης για να βοηθήσει το ιστορικό πληρωμών σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια γραμμή συναλλαγών με έναν κύριο κάτοχο λογαριασμού που πληρώνει έγκαιρα και έχει ευνοϊκό ποσοστό χρησιμοποίησης για καλύτερα αποτελέσματα.

Συμπέρασμα — Λήψη συναλλαγών στην πιστωτική σας αναφορά

ξέρω”ποια είναι η εμπορική γραμμή;” θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ του αν μπορείτε να διορθώσετε την πίστωσή σας. Είτε είστε εξουσιοδοτημένος χρήστης είτε κύριος κάτοχος λογαριασμού, μια εμπορική γραμμή πίστωσης είναι σημαντική για τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι διαβάζουν την πιστωτική αναφορά σας και καθορίζουν το οικονομικό σας μέλλον.

Επομένως, για να ξεκινήσετε να επιδιορθώνετε την πίστωσή σας, βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε επαρκώς τις εμπορικές σας γραμμές, ελέγχετε τις οικονομικές σας αναφορές και πραγματοποιείτε πάντα την ελάχιστη πληρωμή. Εφόσον παραμένετε επιμελείς, θα βάλετε τον εαυτό σας στον δρόμο για μια υγιή πιστωτική αναφορά!

Στίβεν Μιλστάιν
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Steven Millstein (Προβολή όλων)