Πώς σας σώζει το Energy Star

Πώς σας σώζει το Energy Star

8 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Η εύρεση της καλύτερης προσφοράς αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς αγοραστές συσκευών. Αυτό συνήθως οδηγεί σε πωλήσεις, εκπτώσεις, εκπτώσεις και άλλες διάφορες μειώσεις τιμών. Όλοι θέλουμε να κάνουμε οικονομία στις αγορές μας, γι’ αυτό παρακολουθούμε τις καλύτερες προσφορές. Ωστόσο, κρυμμένο πίσω από όλα αυτά τα μεγάλα σημάδια, μερικές φορές θα βρείτε ένα μικρό, μπλε αυτοκόλλητο κολλημένο στη συσκευή. Αυτό είναι το σημάδι σας ότι η συσκευή που βλέπετε είναι εγκεκριμένη από το Energy Star.

Γιατί λοιπόν να σε νοιάζει; Πιθανότατα έχετε ακούσει για το Energy Star, αλλά εκτός από το “Energy Efficient”, ίσως να μην γνωρίζετε πολλά για αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα. Η Energy Star ιδρύθηκε το 1992 και είναι αφοσιωμένη στο να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας προϊόντα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και είναι πιο ασφαλή για το περιβάλλον.

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό για εσάς και την εμπειρία αγορών σας.

Τι είναι Εγκεκριμένο;

Από τον επίσημο Ιστοσελίδα Energy Star,

“Τα προϊόντα ENERGY STAR είναι ίδια ή καλύτερα από τα τυπικά προϊόντα, μόνο που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Για να κερδίσουν το ENERGY STAR, πρέπει να πληρούν αυστηρά πρότυπα ενεργειακής απόδοσης που ορίζονται από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ή το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Επειδή καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια , αυτά τα προϊόντα σάς εξοικονομούν χρήματα από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος παράγοντας λιγότερες επιβλαβείς εκπομπές από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Και έχετε τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που περιμένετε.”

Πώς πληροί τις προϋποθέσεις ένα προϊόν;

Πολλά προϊόντα διαθέτουν χαρακτηριστικά προώθησης που δηλώνουν συγκεκριμένα ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Πλυντήρια που καταναλώνουν λιγότερο νερό ανά φορτίο, υπολογιστές με δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, ψυγεία που καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για τη διατήρηση της θερμοκρασίας και πολλά άλλα. Ορισμένες συσκευές χρησιμοποιούν πολλές τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα καταναλώσουν λιγότερη ενέργεια και θα εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα.

Πώς με έχει σώσει;

Είτε πρόκειται για νερό, ηλεκτρισμό ή αέριο, μια συσκευή Energy Star θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από μια κανονική μονάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας, θα βλέπετε αυτές τις οικονομίες στους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ενώ μια συσκευή Energy Star μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα ορισμένο ποσό χρημάτων, το να βεβαιωθείτε ότι κάθε συσκευή στο σπίτι σας είναι εγκεκριμένη από το Energy Star μπορεί να μειώσει σημαντικά τη μηνιαία χρήση ενέργειας.

Περισσότεροι πόροι

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Energy Star μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, επισκεφτείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.energystar.gov.

Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά

Πράγματα

https://www.energystar.gov/products/appliances

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ

https://www.energystar.gov/products/electronics