Πώς να επιλέξετε το πρώτο σας πιάνο

Πώς να επιλέξετε το πρώτο σας πιάνο

22 Ιουλίου, 2023 0 By admin

Το να μπεις σε ένα κατάστημα μουσικής για να αγοράσεις το πρώτο σου πιάνο μπορεί να είναι τρομακτικό. Οι ετικέτες τιμών ποικίλλουν από πληκτρολόγιο εκατό δολαρίων έως πιάνο με ουρά δέκα χιλιάδων δολαρίων. Μπορούν να παίξουν τις ίδιες νότες, αλλά υπάρχουν ορισμένα μέρη που πρέπει να έχετε κατά νου όταν κάνετε την πρώτη σας αγορά. Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά για τα πληκτρολόγια περιλαμβάνουν τον ήχο, την αφή και τον τόνο. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου:

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πόσες οκτάβες χρειάζομαι;

Αν αναζητάτε φορητότητα και εύκολη συντήρηση, τα πληκτρολόγια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη οκτάβας, αλλά το πιο συνηθισμένο πιάνο πλήρους μεγέθους είναι επτά οκτάβες. Περιστασιακά, ένα πληκτρολόγιο πέντε οκτάβων μπορεί να είναι το τέλειο πληκτρολόγιο εκκίνησης, αν απλά μαθαίνετε τα βασικά και δεν έχετε πολύ χώρο για να το αποθηκεύσετε.

Ευαισθησία πληκτρολογίου

Τα πληκτρολόγια έχουν επίσης σταθμισμένα και μη σταθμισμένα πλήκτρα. Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή αίσθηση ακουστικού πιάνου, τα σταθμισμένα πλήκτρα θα σας δώσουν ακριβώς τη σωστή ευαισθησία και διαφορετικούς βαθμούς ελέγχου. Τα μη ζυγισμένα πλήκτρα είναι πιο προσανατολισμένα προς την τεχνική του παιχνιδιού σας, αλλά μπορεί να είναι λίγο περίεργα, ειδικά για έναν αρχάριο. Τα βαριά πληκτρολόγια έχουν μεγαλύτερη τιμή, αλλά συνιστώνται αν μόλις ξεκινάτε.

Ήχος

Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την αγορά ενός πληκτρολογίου. Τα πληκτρολόγια καλύτερης ποιότητας θα παράγουν ήχους συγκρίσιμους με ένα πραγματικό πιάνο. Φροντίστε να δοκιμάσετε πολλές επιλογές για να βρείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΙΑΝΟ

Ευαισθησία κλειδιού

Όπως ένα πληκτρολόγιο, διαφορετικά πιάνα παράγουν διαφορετικούς ήχους με βάση την ευαισθησία αφής. Εάν τα πλήκτρα είναι πολύ ελαφριά, οι αρχάριοι θα δυσκολευτούν όταν προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο. Εάν τα πλήκτρα είναι πολύ βαριά, μπορεί να προκληθεί μυϊκή βλάβη.

Για πάντα

Τα ακουστικά πιάνα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιοδήποτε ψηφιακό πιάνο ή πληκτρολόγιο. Εάν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κάτι που διαρκεί για πάντα, ένα ακουστικό πιάνο θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο πιάνο, φροντίστε να ελέγξετε την υγεία του πριν το αγοράσετε. Τα μεταχειρισμένα πιάνα μπορούν γρήγορα να γίνουν λάκκο χρημάτων εάν πρέπει να πληρώσετε για την αποκατάσταση, τον συντονισμό, την αντικατάσταση εξαρτημάτων κ.λπ.

Αν μόλις ξεκινάτε με τα βασικά, ξεκινήστε από μικρά μέχρι να επενδύσετε πραγματικά στην τέχνη, αλλά μην τσιγκουνεύεστε τα απαραίτητα που θα εμποδίσουν την ανάπτυξή σας! Εάν έχετε ήδη επενδύσει στις μουσικές σας γνώσεις και είστε έτοιμοι να κάνετε ένα μεγαλύτερο βήμα, ίσως μπορείτε να επενδύσετε σε κάτι που μπορεί να μεταδοθεί για τα επόμενα χρόνια.

Βρείτε την τέλεια μελωδία σας με την Progressive Leasing

Η Progressive Leasing προσφέρει απλές και ευέλικτες επιλογές αγοράς από χιλιάδες συνεργάτες λιανοπωλητές σε όλη τη χώρα. Είτε πρόκειται για το πρώτο σας πιάνο είτε για αναβάθμιση, μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Βρείτε ένα κατάστημα κοντά σας και ανακαλύψτε το νέο αγαπημένο σας όργανο επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας στο ProgLeasing.com.