Πώς η πιστωτική σας βαθμολογία επηρεάζει το προσωπικό σας δάνειο

Πώς η πιστωτική σας βαθμολογία επηρεάζει το προσωπικό σας δάνειο

31 Μαΐου, 2023 0 By admin

Ο κλάδος των προσωπικών δανείων έχει δει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω της ευκολίας και της ευκολίας να λαμβάνεις γρήγορα μετρητά. Εάν έχετε υποβάλει ποτέ αίτηση για δάνειο, γνωρίζετε ότι οι δανειστές λαμβάνουν υπόψη πολλούς παράγοντες πριν χορηγήσουν έναν και το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι πιθανώς ένας από αυτούς.

Γνωρίζοντας ακριβώς πώς αυτός ο πολύ σημαντικός τριψήφιος αριθμός επηρεάζει την καταλληλότητά σας και τους όρους για οποιοδήποτε προσωπικό δάνειο, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν η λήψη ενός τέτοιου δανείου είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τον ρόλο που παίζουν τα πιστωτικά σκορ όταν αποφασίζετε εάν θα εγκρίνετε ή όχι αιτήσεις προσωπικών δανείων και πώς η κατανόηση του αντίκτυπου μπορεί να σας επαναφέρει τον έλεγχο των οικονομικών σας.

Απαιτήσεις πίστωσης

Χρησιμοποιείται από δανειστές πιστωτικές βαθμολογίες να καθορίσει εάν ένας δανειολήπτης είναι επιλέξιμος ή όχι για δάνειο και, εάν ναι, ποιους όρους θα προσφέρει. Μια υψηλότερη βαθμολογία συνήθως σημαίνει καλύτερους όρους, για παράδειγμα, χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής. Οι χαμηλότερες βαθμολογίες μπορεί να είναι εμπόδιο για την έγκριση.

Η απαίτηση πιστωτικού σκορ ποικίλλει από δανειστή σε δανειστή. Ωστόσο, όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα προσωπικό δάνειο με ανταγωνιστικά επιτόκια και όρους. Γενικά, οι δανειστές που προσφέρουν προσωπικά χρέη απαιτεί ελάχιστη βαθμολογία 600 ή μεγαλύτερη. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε με μεμονωμένους δανειστές για τις ακριβείς απαιτήσεις τους.

Επιτόκιο

Το πιστωτικό σας σκορ επηρεάζει επίσης το επιτόκιο που θα πληρώσετε για οποιοδήποτε δάνειο για το οποίο εγκρίνεστε. Οι υψηλότερες βαθμολογίες συνήθως σημαίνουν χαμηλότερα ποσοστά, ενώ οι χαμηλότερες βαθμολογίες τείνουν να οδηγούν σε υψηλότερα ποσοστά. Αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο συνολικό ποσό πληρωμής σας με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν έχετε εξαιρετική πίστωση και σας προσφέρεται ΣΕΠΕ 8%, τότε το συνολικό ποσό του δανείου σας μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι εάν έχετε χαμηλότερη βαθμολογία και σας προσφέρεται ΣΕΠΕ 20%.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι τα επιτόκια δεν είναι σταθερά. μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την αγορά και εσάς προσωπική οικονομική κατάσταση. Είναι σημαντικό να κάνετε αγορές και να συγκρίνετε προσφορές πριν υπογράψετε μια δανειακή σύμβαση, επειδή ακόμη και μικρές διαφορές στα επιτόκια μπορούν να συμβάλουν σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους με την πάροδο του χρόνου.

Times of Grace

Πολλοί δανειστές προσφέρουν περιόδους χάριτος για δανειολήπτες που δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν πληρωμές. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν χαμηλότερα πιστωτικά σκορ, καθώς τους δίνει περισσότερο χρόνο για να καλύψουν τις πληρωμές τους χωρίς να επιβαρυνθούν με καθυστερημένες χρεώσεις ή σημάδια καθυστέρησης στην πιστωτική τους αναφορά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι περίοδοι χάριτος συνήθως προσφέρονται κατά τη διακριτική ευχέρεια του δανειστή, επομένως είναι σημαντικό να τις ρωτήσετε πριν υπογράψετε οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση.

Όροι δανείου

Οι υψηλότερες βαθμολογίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής και πιο σημαντικά ποσά δανείων. Συγκριτικά, οι χαμηλότερες βαθμολογίες σημαίνουν ότι μπορείτε να δανειστείτε μόνο μικρότερα χρηματικά ποσά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε εκ των προτέρων τους όρους του δανείου σας υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας; Εάν δεν αισθάνεστε άνετα μαζί τους, ίσως είναι καλή ιδέα να βρείτε έναν άλλο δανειστή ή να εξετάσετε άλλες επιλογές χρηματοδότησης.

Συνυπογράφων Δανείου

Εάν έχετε χαμηλότερο πιστωτικό σκορ, ίσως χρειαστεί να βρείτε κάποιον πρόθυμο να συνυπογράψει το δάνειό σας. Συνυπογράφων είναι κάποιος που συμφωνεί να αναλάβει την ευθύνη για το δάνειο σε περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων, και είναι συχνά μέλος της οικογένειας ή στενός φίλος. Η ύπαρξη συνυπογράφοντος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες έγκρισης για δάνειο, επειδή ο δανειστής θα έχει κάποιον άλλον στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εφόσον ο συνυπογράφουσος είναι τελικά υπεύθυνος για το δάνειο, αυτό μπορεί να προκαλέσει πίεση στη σχέση σας μαζί του, επομένως είναι σημαντικό να συζητήσετε προσεκτικά όλες τις πτυχές της συμφωνίας μαζί του πριν προχωρήσετε. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι ο συνυπογράφουσός σας κατανοεί τα δικαιώματα και τις ευθύνες του προτού υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο.

Πιστωτικές Αναφορές

Οι δανειστές δεν εξετάζουν μόνο το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. ελέγχουν και το δικό σου πιστωτική έκθεση για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του οικονομικού σας ιστορικού. Η πιστωτική σας αναφορά περιλαμβάνει προηγούμενες πληρωμές δανείων και πιστωτικών καρτών, πτωχεύσεις, λογαριασμούς είσπραξης και πολλά άλλα. Εκτός από τις πληροφορίες στην έκθεσή σας, οι δανειστές μπορούν επίσης να εξετάσουν το εισόδημά σας και την αναλογία χρέους προς εισόδημα όταν εξετάζουν εάν θα εγκρίνουν ή όχι το δάνειό σας.

Το να αφιερώνετε χρόνο για να κατανοήσετε πώς επηρεάζει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας την προσωπική σας αίτηση δανείου είναι το κλειδί για τη λήψη μιας τεκμηριωμένης απόφασης. Γνωρίζοντας τι αναζητούν οι δανειστές και πώς αξιολογούν τις αιτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η λήψη ενός δανείου είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Με αυτή τη γνώση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τα οικονομικά σας και βάζετε τον εαυτό σας σε καλύτερη θέση για μελλοντική οικονομική επιτυχία.

Στίβεν Μιλστάιν
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Steven Millstein (Προβολή όλων)