Οδηγήστε με ασφάλεια με την απλή λίστα ελέγχου ελαστικών μας

7 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Σε όλους μας αρέσει να επιβιβαζόμαστε στο αυτοκίνητο με την οικογένεια και τους φίλους και να βγούμε για ένα διασκεδαστικό οδικό ταξίδι. Αυτό που δεν μας αρέσει είναι να συνειδητοποιούμε ότι ένα από τα ελαστικά μας είναι σκασμένο ή χειρότερα—τρυπημένο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να διατηρήσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια σε καλό δρόμο.

Περιστροφή και ευθυγράμμιση

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνιστούν περιστροφές ελαστικών κάθε 4 – 6 χιλιάδες μίλια, κάτι που συνδυάζεται εύκολα με το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το λάδι σας. Ακόμα καλύτερα, πολλά μέρη προσφέρουν δωρεάν περιστροφές τροχών όταν ψωνίζετε από τις τοποθεσίες τους.

Όσο βρίσκεστε εκεί, φροντίστε να ελέγξετε την ευθυγράμμισή σας. Τα ελαστικά που δεν είναι ευθυγραμμισμένα μπορούν να προκαλέσουν ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά σας, εκτός από το χειρισμό, το σπάσιμο και άλλα δυνητικά επικίνδυνα προβλήματα. Οι έλεγχοι ευθυγράμμισης με άλλες υπηρεσίες είναι συνήθως δωρεάν, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει εάν η επιλογή προσφέρεται.

Διατηρήστε την πίεση του αέρα

Ο πολύς ή πολύ λίγος αέρας μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ανεπιθύμητα και δυνητικά επικίνδυνα αποτελέσματα. Θα αντιμετωπίσετε γρήγορη, ανομοιόμορφη φθορά και τα ακατάλληλα φουσκωμένα ελαστικά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εκρήξεως. Η πίεση των ελαστικών μπορεί να επηρεάσει την πρόσφυση, το φρενάρισμα και τα χιλιόμετρα αερίου.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συστάσεις πίεσης του κατασκευαστή όταν φουσκώνετε τα ελαστικά σας. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο εγχειρίδιο του οχήματός σας, στο διαδίκτυο, στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών σας ή από οποιοδήποτε κατάστημα αυτοκινήτων. Αν παρατηρήσετε ότι τα ελαστικά σας είναι χαμηλά, μπορείτε να σταματήσετε σε πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένων βενζινάδικων και ακόμη και σούπερ μάρκετ, για να γεμίσετε δωρεάν.

Να είσαι σε επιφύλαξη για

Μπορείτε να μάθετε πολλά μόνο προσέχοντας πώς οδηγεί το αυτοκίνητό σας. Τα ελαστικά που είναι σωστά φουσκωμένα, περιστρεφόμενα και ευθυγραμμισμένα θα πρέπει να σπάνε με τον ίδιο ρυθμό, παρέχοντας ομαλή οδήγηση καθώς ταξιδεύετε.

Οποιοδήποτε τρέμουλο, περίεργοι θόρυβοι ή ανομοιόμορφη φθορά μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να εξεταστεί. Γνωρίζοντας αυτά τα ζητήματα έγκαιρα μπορεί να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής του ελαστικού σας και να αποτρέψετε δαπανηρές αντικαταστάσεις.

Ασφαλές ταξίδι!

Τα ελαστικά σας φαίνονται λίγο χειρότερα για φθορά; Η Progressive Leasing προσφέρει απλές, ευέλικτες επιλογές πληρωμής από χιλιάδες τοποθεσίες συνεργατών λιανικής. Επισκεφτείτε το progleasing.com για να βρείτε ένα κατάστημα ελαστικών κοντά σας.