Μπορεί ένα δάνειο αυτοκινήτου να βοηθήσει στην επιδιόρθωση της κακής πίστωσης;

Μπορεί ένα δάνειο αυτοκινήτου να βοηθήσει στην επιδιόρθωση της κακής πίστωσης;

1 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τα πιστωτικά αποτελέσματα και η λήψη δανείου είναι πιο δύσκολη εάν έχετε λιγότερα από 580. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι δανειστές που είναι πρόθυμοι να εργαστούν με χαμηλότερα πιστωτικά σκορ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να διορθώσετε τη χαμηλή βαθμολογία σας, αρκεί να κάνετε τακτικές πληρωμές με αυτοκίνητο. Πώς λειτουργεί όμως; Αυτό το άρθρο θα ρίξει λίγο φως στο πώς η λήψη ενός δανείου αυτοκινήτου μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τη χαμηλή βαθμολογία σας.

Πως λειτουργεί αυτό

Οι δανειολήπτες μπορούν να λάβουν πίστωση δόσεων ή ανακυκλούμενη πίστωση.

Μια πίστωση που κυλάει σε μηνιαία βάση είναι μια ανακυκλούμενη πίστωση. Αυτό είναι ένα είδος πίστωσης που χρησιμοποιείται από πιστωτικές κάρτες. Τα δάνεια αυτοκινήτου είναι πιστώσεις δόσεων όπου ο δανειολήπτης υπογράφει μια σύμβαση ως συμφωνία για την τακτική αποπληρωμή του δανείου σε μηνιαία βάση. Η πληρωμή περιλαμβάνει τόκους και προμήθειες που ορίζονται από τους δανειστές όπως π.χ Δάνεια Ώκλαντ.

Οι δανειολήπτες μπορούν να κάνουν πολλούς τύπους πίστωσης για να εμφανίζονται στην πιστωτική σας αναφορά. Αυτό δίνει στους δανειστές πληροφορίες για το τι είδους δανειολήπτης είστε από βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική. Η διαφορά στον τύπο της πίστωσής σας αντιστοιχεί στο 10% του πιστωτικού σκορ. Μπορείτε ακόμα να λάβετε ένα δάνειο αυτοκινήτου για να ενισχύσετε το ιστορικό και το πιστωτικό σας σκορ.

Πώς τα δάνεια αυτοκινήτου επηρεάζουν την πίστωση

Όταν λαμβάνετε ένα νέο δάνειο αυτοκινήτου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Πρώτον, ένας δανειστής μπορεί να ζητήσει έναν σκληρό πιστωτικό έλεγχο που θα απαιτήσει τη συγκατάθεσή σας. Ο δανειστής θα το χρειαστεί όταν ένας δανειολήπτης πλησιάσει έναν δανειστή για φοιτητικό δάνειο, υποθήκη, δάνειο αυτοκινήτου ή προσωπικό δάνειο. Ο δανειστής θα πρέπει να δει στοιχεία πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων καθυστερημένες πληρωμές.

Η διαδικασία ονομάζεται σκληρή έρευνα και ισχύει μόνο όταν κάνετε αίτηση για δάνειο ή όταν αναχρηματοδοτείτε ένα αυτοκίνητο, όχι όταν ψάχνετε απλώς για προεπιλογή. Θα εμφανίζει την πιστωτική σας έκθεση για δύο χρόνια και οποιοσδήποτε μπορεί να τη δει μόλις λάβει το πιστωτικό ιστορικό σας. Οι δύσκολες ερωτήσεις θα σταματήσουν να επηρεάζουν τη βαθμολογία σας σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Και υπάρχει η αναπόφευκτη ώθηση στο πιστωτικό σας σκορ όταν κάνετε έγκαιρες πληρωμές καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου μέχρι να το εξοφλήσετε τελικά. Οι έγκαιρες πληρωμές θα μειώσουν τους πόντους που χάνετε προσωρινά μόλις ο δανειστής ζητήσει μια σκληρή έρευνα σχετικά με την αίτηση δανείου σας.

Πόσο μπορεί ένα δάνειο αυτοκινήτου να αυξήσει την πιστωτική μου βαθμολογία;

Η τρέχουσα πιστωτική αναφορά βασίζεται στο πόσο γρήγορα το δάνειο αυτοκινήτου αυξάνει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Ένα καλό πιστωτικό ιστορικό με καλούς παράγοντες είναι πιθανό να έχει θετικά αποτελέσματα αμέσως μετά την πραγματοποίηση έγκαιρων πληρωμών την πρώτη φορά. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος εάν ξεκινήσατε με λιγότερο ευνοϊκό σκορ.

Ακολουθούν οι μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν την αύξηση του πιστωτικού σκορ:

Ένα ιστορικό έγκαιρων πληρωμών χωρίς λογαριασμούς υπό καθεστώς είσπραξης είναι υπέροχο Ιστορικό πληρωμών. Το ιστορικό πληρωμών εξετάζει επίσης πόσους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς έχετε, πόσα οφείλετε σε ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, πόσο χρόνο ο λογαριασμός είναι ληξιπρόθεσμος και πόσο καιρό ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί έχουν καταχωριστεί στην πιστωτική σας αναφορά. Αντιπροσωπεύει το 35% του τρόπου με τον οποίο η FICO (Fair Isaac Corporation) κατατάσσει τον παράγοντα.

Το να δανείζεσαι χρήματα και να έχεις πιστωτικά σκορ δεν σε καθιστά δανειολήπτη υψηλού κινδύνου. Ο παράγοντας οφειλόμενων ποσών περιλαμβάνει το ποσό που οφείλετε σε όλους τους λογαριασμούς, το ποσό που οφείλετε για το δάνειό σας με δόσεις, τον αριθμό των λογαριασμών με υπόλοιπα, το οφειλόμενο ποσό σε διαφορετικούς τύπους λογαριασμών και το συνολικό ποσό της ανακυκλούμενης οφειλής σας. έχω. Με απλά λόγια, όσο λιγότερα χρήματα χρωστάτε, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία σας.

Όσο περισσότερο έχετε πιστωτικό ιστορικό, τόσο υψηλότερη θα είναι η βαθμολογία FICO σας. Αλλά ανάλογα με το πώς φαίνεται η υπόλοιπη πιστωτική αναφορά, όσοι έχουν μικρότερο πιστωτικό ιστορικό έχουν επίσης πιθανότητες για υψηλότερες βαθμολογίες FICO. Η διάρκεια του πιστωτικού ιστορικού περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Πόσο χρονών είναι ο παλαιότερος και ο νεότερος λογαριασμός
  • Πόσα χρόνια είναι ορισμένοι τύποι λογαριασμών
  • Η μέση ηλικία κάθε λογαριασμού
  • Πόσο καιρό είναι ανοιχτοί οι πιστωτικοί σας λογαριασμοί
  • Πόσο καιρό χρησιμοποιείτε τους λογαριασμούς σας;

Σε σχέση με την πίστωση δόσεων, αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τον αριθμό των τύπων ανακυκλούμενου χρέους που έχετε. Αυτό περιλαμβάνει πιστωτικές γραμμές, πιστωτικές κάρτες και άλλα. Εδώ, θα πρέπει να έχετε έναν ομοιόμορφο συνδυασμό τύπων πίστωσης στον λογαριασμό σας, αν και δεν είναι απαραίτητο να έχετε τον καθένα.

Το FICO εξετάζει πόσους νέους λογαριασμούς έχετε, τον χρόνο που ανοίξατε έναν νέο λογαριασμό και πόσες πρόσφατες σκληρές έρευνες είχατε. Εάν έχετε πολλά νέα πίστωση, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη βαθμολογία σας. Το άνοιγμα νέων λογαριασμών παρουσιάζει μεγαλύτερο κίνδυνο, ειδικά για όσους έχουν σύντομο πιστωτικό ιστορικό. Αποφύγετε το άνοιγμα πάρα πολλών νέων πιστωτικών λογαριασμών.

Συμπερασματικά

Ένα νέο δάνειο αυτοκινήτου μπορεί να σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Αλλά οι καταστάσεις των ανθρώπων είναι διαφορετικές και υπάρχουν άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο που καθορίζουν πόσο γρήγορα μπορούν να αυξήσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Υπάρχει δυνατότητα να το κάνετε πιο γρήγορο αρκεί να πληρώσετε στην ώρα σας. Το πόσο καιρό έχετε το πιστωτικό σας ιστορικό και το πόσο μικρό χρέος οφείλετε επίσης θα σας βοηθήσει.

Στίβεν Μιλστάιν
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Steven Millstein (Προβολή όλων)