Ελαστικά και ζάντες: Έχει σημασία το υλικό;

21 Ιουλίου, 2023 0 By admin

Σκέφτεστε να βελτιώσετε την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας; Η αναβάθμιση των ζαντών και των ελαστικών σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό χωρίς να σπάσετε τον προϋπολογισμό σας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ζάντες και τα ελαστικά είναι εναλλάξιμα, αλλά υπάρχει πραγματικά μια διαφορά! Ένα ελαστικό τυλίγεται γύρω από ένα ελαστικό και ένα χείλος προσαρτάται στο εξωτερικό χείλος του ελαστικού. Τα υλικά της ζάντας ποικίλλουν σε τιμή και αντοχή.

Τύποι ελαστικών:

Τροχοί χρωμίου: Στην πραγματικότητα είναι ζάντες αλουμινίου με ένα λεπτό στρώμα επίστρωσης στο εξωτερικό για να δίνουν μια πιο γυαλισμένη εμφάνιση. Αυτή η τάση προσφέρει μια κλασική εμφάνιση και θα προσθέσει μια επιπλέον ποπ στο αυτοκίνητό σας.

Ζάντες αλουμινίου: Αυτά κοστίζουν περισσότερο από άλλα σετ ζαντών, αλλά μπορεί να αξίζουν τον κόπο! Λόγω του μικρού τους βάρους, η οικονομία καυσίμου σας μπορεί να βελτιωθεί, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο φυσικό αέριο. Λάβετε υπόψη ότι λόγω του ελαφρύτερου πλαισίου τους, μπορούν να λυγίσουν και να φυσούν πιο εύκολα, γι’ αυτό προσέξτε τις άσχημες στροφές όταν οδηγείτε στην πόλη.

Carbon Fiber: Αυτά είναι τα πιο ακριβά ελαστικά της αγοράς. Ωστόσο, είναι ελαφριά (καλύτερα χιλιόμετρα αερίου), και πολύ ισχυρά. Η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει ότι οι τιμές των ανθρακονημάτων θα μειωθούν καθώς γίνονται πιο δημοφιλείς.

Τροχοί αλουμινίου: Κατασκευασμένοι χρησιμοποιώντας ένα μείγμα αλουμινίου και νικελίου, οι περισσότεροι τροχοί σήμερα είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένοι από αυτό το υλικό. Είναι αρκετά ισχυρά, ανθεκτικά στη θερμότητα, σε λογικές τιμές και αποδίδουν καλά με τα χιλιόμετρα αερίου.

Ατσάλινοι τροχοί: Ανθεκτικοί και οικονομικοί σε τιμή. Τα περισσότερα αυτοκίνητα της αστυνομίας χρησιμοποιούν χαλύβδινα ελαστικά επειδή είναι σκληρά αλλά εύκολα αντικαθίστανται αν χρειαστεί. Είναι λίγο πιο βαριές από άλλες στάνταρ ζάντες, αλλά διαρκούν περισσότερο και σας προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση. Οι χαλύβδινοι τροχοί επισκευάζονται εύκολα εάν λυγίσουν ή καταστραφούν. Αν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε μερικούς τροχούς από χάλυβα, περιμένετε μια μικρή πτώση στην απόδοση καυσίμου.

Αγορές προϋπολογισμού

Πλαστικές ζάντες: Εάν έχετε ζάντες 2 ή 3 τεμαχίων που προστίθενται χωριστά στις ζάντες σας, ίσως θέλετε απλώς μια γρήγορη και φθηνή ανανέωση αγοράζοντας μερικές πλαστικές ζάντες. Με διαφορετικά σχέδια και χρώματα, μπορείτε να τα αλλάξετε γρήγορα για να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας. Αυτή η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει την απόδοση του αυτοκινήτου σας και πιθανότατα μπορείτε να το κάνετε με λιγότερο από $100.

Ανεξάρτητα από τις οδηγικές σας ανάγκες, κάθε τύπος ελαστικού και ζάντας καλύπτει διαφορετική λειτουργικότητα. Κάντε μια μικρή έρευνα και ελέγξτε τι χρειάζεστε περισσότερο. Αν ψάχνετε για κάτι που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αισθητική, τα χιλιόμετρα, την πρόσφυση κ.λπ., να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν ελαστικά και ζάντες που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό.