Είναι νόμιμες οι εμπορικές γραμμές;  Γνωρίστε τη νομιμότητα των εμπορικών γραμμών!

Είναι νόμιμες οι εμπορικές γραμμές; Γνωρίστε τη νομιμότητα των εμπορικών γραμμών!

2 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Ίσως σας ενδιαφέρει να ανταλλάξετε εμπορικές γραμμές. Ή μόλις μάθατε για τις εμπορικές γραμμές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πιθανότατα αναρωτιέστε, “Είναι νόμιμες οι εμπορικές γραμμές;”

Υπάρχει μια σύντομη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση: Είναι νόμιμα εκτός εάν αγοράστηκαν εσφαλμένα. Τότε, οι εμπορικές γραμμές είναι παράνομες.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η απάντηση είναι αρκετά μπερδεμένη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιες οι εμπορικές γραμμές είναι πολύ απλές, αλλά η διευθέτηση του τρόπου αντιμετώπισης αυτής της επιχείρησης ηθικά μπορεί να είναι περίπλοκη. Αλλά να είστε σίγουροι ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εμπορικές γραμμές και πότε οι αγορές εμπορικών γραμμών είναι νόμιμες.

Ένας σύντομος ορισμός των εμπορικών γραμμών έναντι της βιομηχανίας

Όταν συζητάτε τη νομιμότητα των εμπορικών γραμμών, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση αν δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ δύο ξεχωριστών πραγμάτων: των εμπορικών γραμμών και των επιχειρήσεων εμπορικών γραμμών. Πώς διαφέρουν αυτά τα δύο πράγματα; Να τι πρέπει να ξέρετε.

Οι εμπορικές γραμμές είναι λογαριασμοί που εμφανίζονται στο δικό σας πιστωτική έκθεση. Αυτοί οι λογαριασμοί δείχνουν ότι έχετε πρόσβαση σε πίστωση και δείχνουν επίσης πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την πίστωση. Για παράδειγμα: πληρώνετε εγκαίρως τις ελάχιστες πληρωμές σας; Έχετε ευνοϊκό δείκτη πιστωτικής χρήσης; Πόσο μεγάλα είναι τα δάνεια ή τα πιστωτικά σας όρια που σας έχουν εμπιστευτεί οι δανειστές;

Αυτοί οι λογαριασμοί είναι πάντα νόμιμοι. Στην πραγματικότητα, ουσιαστικά πρέπει να δημιουργήσουν ή να επιδιορθώσουν την πίστωσή σας.

Μια επιχείρηση εμπορικής γραμμής είναι ένας κλάδος που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται, να ανταλλάσσουν, να αγοράζουν ή να πωλούν την ιδιοκτησία ενός λογαριασμού. Όταν γίνεται σωστά, αυτό γίνεται συνήθως με εξουσιοδοτημένους χρήστες. Για παράδειγμα, όταν κάποιος θέλει να βελτιώσει την πίστωσή του, ένα όνομα μπορεί να προστεθεί σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό για να βοηθήσει τη βαθμολογία του.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρηματικές πρακτικές εμπορικών γραμμών μπορεί να είναι παραπλανητικές ή ακόμη και μια πλήρης απάτη. Σε αυτή την περίπτωση, η απάντηση στο “είναι παράνομες οι εμπορικές γραμμές;” Ω ναι. Ωστόσο, όταν συμμετέχετε σε ένα δόλιο πρόγραμμα αγορών, είναι αντίθετο με το νόμο.

Αλλά δεν είναι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις δόλιες. Πώς μπορείτε λοιπόν να ενταχθείτε στον κλάδο νόμιμα;

Η απόφαση για το ερώτημα: Είναι νόμιμες οι εμπορικές γραμμές;

Το 2008, μια εταιρεία, η Fair Isaac Corp., παραπονέθηκε ότι οι άνθρωποι έκαναν «κατάχρηση» του συστήματος εξουσιοδοτημένων χρηστών. Ωστόσο, το συνέδριο δεν συμφώνησε. Είπαν ότι κάτω από Νόμος περί ίσων πιστωτικών ευκαιριώνΗ άρνηση των εξουσιοδοτημένων χρηστών είναι μια μορφή διάκρισης.

Αυτή η απόφαση ενίσχυσε την ιδέα ότι τα άτομα θα μπορούσαν να γίνουν εξουσιοδοτημένοι χρήστες σε υπάρχοντες πιστωτικούς λογαριασμούς. Χρησιμοποιώντας το όνομά τους σε άλλο λογαριασμό, το πιστωτικό αποτέλεσμά τους θα επηρεαστεί από αυτήν την εμπορική γραμμή. Έτσι, όταν ένας λογαριασμός είναι καλός με έγκαιρες πληρωμές, χωρίς προεπιλογές και μεγάλο ιστορικό, ένας εξουσιοδοτημένος χρήστης μπορεί να επωφεληθεί από αυτό.

Αυτό διατηρεί την ευκαιρία ανοιχτή όχι μόνο σε φίλους και μέλη της οικογένειας, αλλά και σε οποιονδήποτε εγκρίνει ο κάτοχος του λογαριασμού. Επομένως, εάν ένας κάτοχος λογαριασμού συμφωνεί να έχει έναν εξουσιοδοτημένο χρήστη, είναι νόμιμο.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες παροχής μπορούν να δημιουργήσουν μια γέφυρα μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να βελτιώσουν την πίστωσή τους και των ατόμων με καλούς λογαριασμούς που θέλουν να κερδίσουν από το καλό πιστωτικό τους ιστορικό. Σημαίνει επίσης ότι η απάντηση στο “είναι οι εμπορικές γραμμές νόμιμες;” ήταν ένα ηχηρό ναι!

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες ή “Piggybacking Credit”

Το να είσαι εξουσιοδοτημένος χρήστης είναι επίσης γνωστό ως piggybacking credit. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας εξουσιοδοτημένος χρήστης επωφελείται από όλα τα θετικά της ύπαρξης μιας καλής εμπορικής γραμμής χωρίς να συμμετέχει ουσιαστικά στη διατήρηση αυτού του λογαριασμού σε καλή κατάσταση.

Ένας εξουσιοδοτημένος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια Tradeline Supply Company για να εγγραφεί σε έναν καλό λογαριασμό χωρίς να χρειάζεται:

  1. Έχετε την καλή πίστωση που απαιτείται για το άνοιγμα του λογαριασμού ή
  2. Πληρωμή σε λογαριασμό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό το πιστωτικό όριο όταν προστίθεται μέσω μιας εταιρείας προμήθειας. Παίρνουν μόνο τα οφέλη για την αναφορά και τη βαθμολογία τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Federal Reserve, piggybacking ως εξουσιοδοτημένος χρήστης μπορεί να έχει μέτρια έως υψηλά οφέλη για τα πιστωτικά σκορ των ανθρώπων. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, όσοι έχουν λιγότερο ιστορικό μπορούν να απολαύσουν σημαντική ώθηση στα πιστωτικά τους σκορ. Αλλά ακόμη και εκείνοι με κακή πίστωση μπορούν να επωφεληθούν από μια μέτρια ώθηση σε κάθε εμπορική γραμμή.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, αλλά πιστέψτε με. Το Piggyback δεν είναι μόνο νόμιμο αλλά και εξαιρετικά συνηθισμένο. Για 1 στους 4 Αμερικανούς, το πρώτο τους πιστωτικό ιστορικό προέρχεται από εξουσιοδοτημένο χρήστη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γονείς συχνά προσθέτουν τα παιδιά τους για να τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν πίστωση.

Το να είσαι εξουσιοδοτημένος χρήστης σε έναν λογαριασμό σε καλή κατάσταση είναι ένας νόμιμος και ηθικός τρόπος δημιουργίας και επιδιόρθωσης ενός πιστωτικού σκορ. Αυτό γίνεται συνήθως από έναν πελάτη που πληρώνει μια εταιρεία προμήθειας για να προστεθεί και στη συνέχεια στέλνει μια προμήθεια στον κύριο κάτοχο λογαριασμού.

Κάνοντας την πίστωση προσβάσιμη σε όλους

Μερικά παιδιά έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε κάποιον με καλή πίστωση. Εάν ο γονέας του έχει εμπορικές γραμμές σε καλή κατάσταση, μπορεί να προσθέσει τα παιδιά του αμέσως. Ξαφνικά, ο έφηβος τους χτίζει πίστωση χωρίς να σηκώνει το δάχτυλό του.

Αν και αυτό είναι υπέροχο για αυτά τα παιδιά, είναι απλό γεγονός ότι δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο των Αμερικανών έχει δίκαιη ή κακή πίστωση και δεν μπορούν να προσφέρουν ένα καλό πιστωτικό ιστορικό στα παιδιά τους εάν το θέλουν. Άρα τα άτομα χωρίς εύκολη πρόσβαση δεν θα έπρεπε να δημιουργήσουν καλή πίστωση;

Είναι δύσκολο να χτίσεις πίστωση χωρίς πίστωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διάθεση εμπορικών γραμμών προς πώληση είναι ένας τρόπος για να εξισωθούν οι όροι ανταγωνισμού για όλους. Αγοράζοντας απλώς το δικαίωμα να γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη δική σας πίστωση.

Ανήθικη ανταλλαγή εμπορικών γραμμών

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το ερώτημα «οι εμπορικές γραμμές είναι νόμιμες” μπορεί να απαντηθεί ναι, εφόσον χρησιμοποιείτε αξιόπιστες εταιρείες εμπορικών γραμμών για να γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αγοράσετε την πλήρη ή μερική ιδιοκτησία αυτών των λογαριασμών

Πολλές δόλιες εταιρείες ισχυρίζονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν την πίστωσή σας γρήγορα και θα κάνουν διάφορες εκπτώσεις για να σας πείσουν ότι αυτού του είδους η αγορά είναι νόμιμη.

Εδώ είναι οι κόκκινες σημαίες για να γνωρίζετε πότε οι εμπορικές γραμμές είναι παράνομες:

  • Οι εταιρείες μπορεί να σας πουν ότι α Αριθμός απορρήτου πίστωσης είναι ένας τρόπος για να κρύψετε ένα κακό πιστωτικό ιστορικό ή χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι συχνά τα SSN κάποιου άλλου και η “εταιρεία” σας εμπλέκει σε κλοπή ταυτότητας.
  • Αγορά λογαριασμού από προεπιλογή. Αυτό θα σας κάνει τον κύριο κάτοχο αλλά τον κάτοχο ενός λογαριασμού που είναι προεπιλεγμένος. Αυτό μπορεί πραγματικά να βλάψει την πιστωτική σας και να είναι σπατάλη των χρημάτων σας.
  • Ενσωμάτωση διεύθυνσης. Μια εταιρεία μπορεί να σας πει ότι απαιτείται να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό ως εξουσιοδοτημένος χρήστης. Αλλά αυτό είναι απάτη, και θα σας πει ότι αυτή δεν είναι μια αξιόπιστη εταιρεία.

Να είστε πάντα επιμελείς και να συνεργάζεστε μόνο με αξιόπιστες εταιρείες προμηθειών, ώστε να είστε βέβαιοι ότι αγοράζετε μόνο νόμιμες εμπορικές γραμμές.

Λοιπόν, είναι οι εμπορικές γραμμές νόμιμες ή παράνομες;

Αν και οι εμπορικές γραμμές είναι νόμιμες, εξαρτάται επίσης από το πώς και με ποια εταιρεία συνεργάζεστε. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν παράνομες γραμμές συναλλαγών μέσω διεφθαρμένων εταιρειών που πωλούν απάτες.

Ωστόσο, εφόσον ακολουθείτε τη διαδρομή ενός εξουσιοδοτημένου χρήστη με αξιόπιστες, αξιόπιστες εταιρείες προμηθειών, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι μια νόμιμη και ωφέλιμη πρακτική για την ενίσχυση της πίστωσής σας.

Στίβεν Μιλστάιν
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Steven Millstein (Προβολή όλων)