Ένας πλήρης οδηγός για τη βελτίωση της πιστωτικής βαθμολογίας της επιχείρησής σας

Ένας πλήρης οδηγός για τη βελτίωση της πιστωτικής βαθμολογίας της επιχείρησής σας

31 Μαΐου, 2023 0 By admin

Το πιστωτικό σκορ της επιχείρησής σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία της. Εάν διευθύνετε μια εταιρεία και έχετε οποιοδήποτε είδος ανοιχτής πίστωσης, τότε έχετε ένα σχετικό πιστωτικό σκορ. Το κύριο κίνητρο για να προσπαθήσετε να βελτιώσετε το πιστωτικό σκορ της επιχείρησής σας είναι ότι θα αυξήσει τις πιθανότητες της επιχείρησής σας να λάβει χρηματοδότηση. Το να έχετε χαμηλό επιχειρηματικό πιστωτικό σκορ μπορεί να σας αποτρέψει εντελώς από τη χρηματοδότηση της επιχείρησής σας. Αν και η κατοχή μιας λιγότερο από τέλειας πιστωτικής έκθεσης εταιρείας μπορεί να φαίνεται σαν κακά νέα, υπάρχουν μερικοί τρόποι βελτιώστε το πιστωτικό σκορ της επιχείρησής σας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για τη βελτίωση του πιστωτικού σκορ της επιχείρησής σας.

Ελέγξτε την Πιστωτική Έκθεση της Εταιρείας σας

Χάρη στα πολλά μεγάλα γραφεία πιστωτικών αναφορών, μπορείτε να λάβετε γρήγορα την πιστωτική αναφορά της εταιρείας σας. Παρόλο που η λήψη αυτών των αναφορών δεν είναι δωρεάν, εξακολουθεί να είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τη διόρθωση της κακής πιστωτικής σας βαθμολογίας. Έχοντας ενδελεχή γνώση των αναφορών πίστωσης της επιχείρησής σας, έχετε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη βελτίωση της πιστωτικής σας βαθμολογίας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αμφισβητούμενων στοιχείων στην αναφορά και των λογαριασμών που επηρεάζουν αρνητικά το πιστωτικό σκορ της επιχείρησής σας.


Πληρώστε τους λογαριασμούς σας έγκαιρα

Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να βελτιώσετε το πιστωτικό σκορ της εταιρείας σας. Η έγκαιρη εξόφληση των χρεών σας θα σας βοηθήσει να δείξετε στοιχεία εξουσίας και οικονομικής ευθύνης, τα οποία θα σας βοηθήσουν να επιδιορθώσετε το πιστωτικό σκορ της επιχείρησής σας. Ωστόσο, εάν αποτύχετε να πληρώσετε εγκαίρως, το πιστωτικό σκορ της εταιρείας σας θα μειωθεί, γεγονός που θα μετατραπεί σε κίνδυνο χρέους. Η διαχείριση των πληρωμών και η συνεχής λειτουργία μιας επιχείρησης μπορεί να είναι συντριπτική, επομένως μπορείτε να εξετάσετε την εξωτερική ανάθεση αυτής της διαδικασίας σε μια λογιστική εταιρεία όπως Geekbooks. Εάν δυσκολεύεστε να πληρώσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους πιστωτές σας και να διαπραγματευτείτε ευνοϊκότερους όρους.

Μειώστε το Ποσοστό Χρησιμοποίησης της Πίστωσης

Ένα σημαντικό πράγμα που εξετάζουν πάντα οι εταιρείες αναφοράς πιστώσεων κατά τον καθορισμό του πιστωτικού σκορ της επιχείρησής σας είναι το πιστωτικό επιτόκιο που χρησιμοποιείται σε σχέση με το ποσό της διαθέσιμης πίστωσης. Σε γενικές γραμμές, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι η αναλογία διατηρείται κάτω από το 15%. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό:

  • Πληρώστε τα υπόλοιπα σας: Αυτό είναι το πιο βασικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την αναλογία του χρέους σας. Εάν δεν μπορείτε να τα πληρώσετε όλα, φροντίστε να πληρώσετε όσο περισσότερο μπορείτε.
  • Βελτιώστε το πιστωτικό σας όριο: Επικοινωνήστε με τον εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας και ζητήστε του να επεκτείνει το όριό σας. Αυτό θα μειώσει αμέσως την αναλογία.
  • Κάντε πολλές πληρωμές το μήνα: Κάνοντας αυτό, οι δαπάνες σας δεν θα συσσωρεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, διατηρώντας έτσι την αναλογία υπό έλεγχο.
  • Δημιουργήστε περισσότερα πιστωτικά όρια: Με το να έχετε διαθέσιμη πίστωση και να μην τη χρησιμοποιείτε, φαίνεστε πιο υπεύθυνοι έναντι των εταιρειών αναφοράς πιστώσεων.

Αμφισβητήστε τυχόν ερωτήσεις ή λάθη

Είναι δυνατό να συνεργαστείτε με γραφεία αναφοράς πιστώσεων και εκδότες πιστωτικών καρτών για να λάβετε δυσμενή σχόλια από τα πιστωτικά αρχεία σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίζετε ότι κάθε πληροφορία που αναφέρεται για την επιχείρησή σας είναι ενημερωμένη και ακριβής. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί και τα σκληρά ερωτήματα επηρεάζουν αρνητικά την έκθεσή σας, επομένως εάν ανακαλύψετε οτιδήποτε στην πιστωτική σας αναφορά είναι ανακριβές, αφιερώστε χρόνο για να υποστηρίξτε το.

Διατηρήστε τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας κεφάλαια χωριστά

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα επιχειρηματικά και τα προσωπικά σας κεφάλαια διατηρούνται χωριστά για να αποφύγετε τον έλεγχο. Διά μέσου διαχωρίζοντας τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας κεφάλαια, η τήρηση αρχείων σας γίνεται λιγότερο περίπλοκη. Διευκολύνει επίσης την αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Όταν χρησιμοποιείτε τον Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης αντί για τον Αριθμό Αναγνώρισης Υπαλλήλου, δεν επηρεάζετε μόνο τη μία βαθμολογία, αλλά και την άλλη. Μια αρνητική βαθμολογία στον ατομικό σας λογαριασμό θα μειώσει το πιστωτικό σκορ της εταιρείας σας και το αντίστροφο εάν δεν είναι ξεχωριστά. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα κεφάλαια παραμένουν χωριστά είναι να έχετε ξεχωριστά πιστωτικά όρια και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Συμπεριλάβετε θετικές εμπορικές αναφορές στην πιστωτική σας αναφορά

Συμπεριλαμβανομένου του θετικού εμπορικές αναφορές ότι η επιχείρησή σας έχει προμηθευτές, προμηθευτές ή επιχειρηματικούς συνεργάτες στα αρχεία σας θα έχει θετικό αντίκτυπο στο πιστωτικό σκορ της εταιρείας σας. Παρόλο που δεν μοιράζονται όλοι οι προμηθευτές ή οι προμηθευτές πληροφορίες πληρωμής με εταιρείες παροχής πιστωτικών αναφορών, εξακολουθείτε να μπορείτε να προσθέσετε εμπειρίες πληρωμής με μη αυτόματο τρόπο στις πιστωτικές αναφορές σας.

Παρόλο που οι εταιρείες αναφοράς πιστοληπτικής ικανότητας μπορεί να αναφέρονται σε μοναδικά σύνολα δεδομένων για να αναπτύξουν ένα προεκτεινόμενο πιστωτικό αποτέλεσμα, η οργανωμένη προσπάθεια για την αύξηση της συνολικής πιστοληπτικής ικανότητας θα βοηθήσει την αξιολόγησή σας κάθε μεγάλα πιστωτικά γραφεία. Είναι πάντα πιο εύκολο να διατηρήσετε υψηλά πιστωτικά αποτελέσματα παρά να διορθώσετε τα χαμηλά, επομένως μείνετε ενημερωμένοι για τις εκθέσεις της εταιρείας και δανειστείτε μόνο ό,τι έχετε την οικονομική δυνατότητα.

Στίβεν Μιλστάιν
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Steven Millstein (Προβολή όλων)